Un avion comercial a fost lovit de o drona, in timp ce efectua manevrele de aterizare pe aeroportul din Quebec City, scrie News.ro. Este primul astfel de caz in Canada, a anuntat, duminica, ministrul Canadian al Transporturilor, Marc Garneau.

Incidentul, care a avut loc joi, nu s-a soldat cu raniti. A fost lovit de drona, inainte de aterizarea pe aeroportul international Jean Lesage, un avion apartinand companiei Skyjet Aviation.

Potrivit Reuters, la bordul avionului se aflau doi membri ai echipajului si sase pasageri.

"Sunt extrem de usurat ca avionul a suferit pagube minore si a putut ateriza in siguranta", a precizat Mark Garneau intr-un comunicat.

"Desi majoritatea oamenilor folosesc dronele intr-un mod responsabil, riscul unui astfel de incident m-a determinat sa iau masuri de urgenta pentru limitarea zonelor de zbor in cazul dronelor folosite in scop recreativ. Le amintesc utilizatorilor ca este extrem de periculoasa compromiterea sigurantei unei aeronave. Este o infractiune grava. Toti cei care incalca legea risca amenzi de pana la 25.000 de dolari sau chiar pedeapsa cu inchisoarea. Sau ambele pedepse", a adaugat oficialul canadian.