O companie publica din Rusia a stabilit o noua conexiune internet cu Coreea de Nord, ceea ce ar putea afecta eforturile Statelor Unite de a izola aceasta tara, scrie AFP.

Stabilirea unei noi legaturi internet de catre compania TransTeleCom a fost detectata duminica de analistii de la Dyn Research, o societate care masoara cyber-conectivitatea mondiala.

Aceasta noua conexiune se adauga celei create de China Unicom, si care asigura pana acum traficul internet intre Coreea de Nord si restul lumii.

Aceasta noua linie va oferi Phenianului mai multe posibilitati de contrare a unor eventuale atacuri impotriva infrastructurii retelei sale, a declarat Bryce Boland, de la compania de securitate cibernetica FireEye.

Washington Post a scris recent ca SUA au efectuat atacuri informatice impotriva hackerilor nord-coreeni pentru a-i priva de accesul la internet, o operatiune care s-ar fi incheiat sambata.

Coreea de Nord are o unitate de circa 6.800 de specialisti in atacuri cibernetice, potrivit ministerului sud-coreean al Apararii. Tara a fost acuzata de numeroase atacuri informatice de mare amploare, in special cel din 2014 impotriva Sony Pictures.

Dar, cu o singura conexiune la internet cu exteriorul, Coreea de Nord era vulnerabila la atacuri.

Cu o a doua linie, "deconectarea Coreii de Nord de la internet devine mult mai dificila", a aratat Boland.