Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a criticat, duminica, pe premierul Spaniei, Mariano Rajoy pentru incercarea de a interzice referendumul din Catalonia. Maduro a spus ca Rajoy este un "ipocrit" pentru ca a sustinut opozitia din Venezuela in timp ce el este cel care a reprimat dorinta cetatenilor din Spania, relateazaReuters.

Nicolas MaduroFoto: Wikipedia

Spania a criticat des regimul presedintelui Maduro si l-a acuzat pe acesta ca a slabit democratia in Venezuela si a lasat populatia sa sufere din cauza lipsei de hrana si de medicamente.

Maduro a profitat de imaginile din Catalonia in care politistii scot oamenii din sectiile de votare si confisca buletinele de vot pentru a afirma ca Rajoy este cel caruia ii lipseste spiritul democratic: "Cine este dictatotorul?", a intrebat Maduro la inceputul declaratiei sale de duminica. "Mariano Rajoy a ales sangele, armele, loviturile si represiunea impotriva oamenilor nobili. Gandurile noastre bune merg catre oamenii din Catalonia. Rezista, Catalonia! America Latina te sustine", a mai spus presedintele Maduro.

La randul ei, opozitia din Venezuela l-a acuzat pe Maduro de ipocrizie in atacul asupra lui Rajoy, afirmand ca liderul venezuelean a actionat violent impotriva protestatarilor care cereau ajutor umanitar, alegeri anticipate si respect pentru Congresul condus de opozitie.