Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a afirmat sambata, la Organizatia Natiunilor Unite, ca presedintele american Donald Trump a facut "inevitabila o vizita a rachetelor noastre pe continentul american", dupa ce liderul de la Casa Alba l-a numit pe omologul sau de la Phenian, Kim Jong-Un, "omul racheta", scrie Reuters.

"Dupa un astfel de conflict prelungit si dificil, suntem la doar cativa pasi de confruntarea finala", a afirmat oficialul nord-coreean, in fata Adunarii Generale a ONU.

Declaratiile au venit la doar cateva ore dupa ce bombardiere B-1B Lancer, escortate de avioane de lupta, au zburat, sambata, in spatiul international din largul coastei de est a Coreei de Nord, intr-o demonstratie de forta a Pentagonului, care si-a aratat astfel optiunile de care dispune in eventualitatea unui conflict militar cu Phenianul.

"Este cel mai indepartat punct din nordul Zonei Demilitarizate in care a ajuns un avion de lupta sau un bombardier american in apropierea coastei Coreei de Nord in secolul 21, o demonstratie a cat de serios tratam comportamentul nesabuit al Coreei de Nord", a declarat sambata seara purtatorul de cuvant al Pentagonului, Dana White.

Presedintele american Donald Trump a amenintat, marti, in fata ONU, ca "va distruge in totalitate" Coreea de Nord, un "regim viciat", in cazul unui atac lansat de Phenian. Trump a avertizat, in primul sau discurs in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, se lanseaza intr-o "misiune sinucigasa".

La randul sau, liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a avertizat, vineri, pe Donald Trump, pe care l-a numit "nebun", ca "va plati scump" pentru declaratiile din discursul de la Adunarea Generala ONU.