Comitetul de Investigatii rus a anuntat duminica ca ancheta privind atacul cu cutit comis sambata la Surgut, in Siberia, soldat cu ranirea a sapte persoane si revendicat de organizatia Statul Islamic, se va desfasura la cel mai inalt nivel la Moscova, relateaza Agerpres.

Atac cu cutitul in Surgut, RusiaFoto: Captura YouTube

Sambata, un barbat cu cagula a atacat trecatori, aparent la intamplare, in centrul orasului Surgut, in Siberia, situat la 2.100 km de Moscova, inainte de a fi impuscat de politie.

O ancheta judiciara pentru "tentativa de omor" a fost deschisa de Comitetul de Investigatii rus. Politia a declarat sambata ca nu privilegiaza pista unui "atentat terorist".

Atacul a fost apoi revendicat de organizatia Statul Islamic, care a afirmat ca autorul atacului este "un soldat al SI".

Responsabilii rusi nu au avut o reactie oficiala in urma acestei revendicari. Cu toate acestea, cazul va fi preluat la cel mai inalt nivel central, la Moscova, din cauza reactiei publice, a anuntat duminica Alexandr Bastrikin, directorul Comitetului de Investigatii intr-un comunicat.

Anchetatorii au efectuat perchezitii la locuinta atacatorului si au incercat sa stabileasca circumstantele si motivul actiunilor sale.

Autorul atacului s-a nascut in 1998, potrivit Comitetului de Investigatii, nu in 1994, cum s-a anuntat anterior.

Potrivit informatiilor oferite de mass-media locale, neconfirmate insa, barbatul in varsta de 19 ani ar proveni din Daghestan, o mica republica din Caucazul de Nord cu populatie majoritar musulmana.