Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat miercuri ca nu mai vrea ca Al Jazeera - cu sediul in Qatar - sa aiba un birou pe teritoriului statului Israel, intrucat acesta ar inflama spiritele in privinta locurilor sfinte, relateaza France Presse, citata deAgerpres.

Benjamin NetanyahuFoto: Agerpres/AP

"Canalul Al Jazeera continua sa incite la violenta in problema Muntelui Templului (Esplanada Moscheilor pentru palestinieni)", a scris seful guvernului israelian intr-o postare pe Facebook. "Am cerut de mai multe ori agentiilor responsabile cu aplicarea legii sa inchida biroul sau din Ierusalim. Si daca acest lucru nu este posibil din motive de interpretare a legii, voi incerca sa fac sa fie adoptata legea necesara pentru expulzarea Al Jazeera din Israel", a adaugat el.

Israelul acuza de mai multi ani Al Jazeera de partinire in acoperirea conflictului dintre israelieni si palestinieni.

Initiativa premierului israelian intervine in timp ce situatia ramane tensionata intre Israel si palestinieni in legatura cu Esplanada Moscheilor din Ierusalim, in pofida retragerii controversatelor detectoare de metale, si ridica temeri privind o escaladare a violentelor in timpul rugaciunii de vineri.