Presedintele american Donald Trump a discutat cu apropiatii si consilierii sai despre posibila demitere a Procurorului General Jeff Session, fiind furios de decizia acestuia de a se recuza de la tot ce tine de ancheta privind Rusia, relateaza Associated Press citata de news.ro.

Furia presedintelui a devenit din nou evidenta luni, cand l-a numit pe Sessions, intr-un mesaj publicat pe Twitter, "asediat".

In privat, Trump a discutat in ultimele zile cu aliatii sai despre posibilele consecinte ale demiterii lui Sessions, au declarat trei persoane care au discutat recent cu liderul de la Casa Alba, citati sub acoperirea anonimatului.

Trump vorbeste adesea despre schimbari in echipa, fara a le pune in practica, deci cei care au discutat cu presedintele au avertizat ca este posibil ca demiterea sa nu aiba loc prea curand sau chiar deloc.

"De ce Comisiile, anchetatori si, bineinteles, Procurorul nostru General, sub asediu, nu verifica infractiunile &relatiile cu Rusia ale coruptei Hillary?", a scris Trump luni pe Twitter. Mesajul sau a venit cu numai cateva ore inainte ca ginerele sau, consilierul la casa Alba Jared Kushner, sa fie audiat in Congres pentru intalnirile sale cu rusi.

Criticile tot mai intense ale lui Trump la adresa lui Sessions au alimentat speculatiile ca acesta ar putea demisionat, chiar daca presedintele nu il demite. In cursul unui eveniment la Casa Alba, Trump a ignorat o intrebare despre o eventuala demisie ale lui Sessions. Procurorul General a declarat saptamana trecuta ca intentioneaza sa ramana in functie.

Daca Trump l-ar demite pe Sessions, adjunctul acestuia, Rod Rosenstein, ar deveni Procuror General interimar. Insa liderul de la Casa Alba l-a criticat dur si pe Rosenstein, atat in public, cat si in privat, pentru modul in care administreaza investigatia privind Rusia, au declarat patru oficiali de la Casa Alba citati sub acoperirea anonimatului.

De asemenea, daca Sessions se retrage, Trump i-ar putea cere lui Rosenstein sa il demita pe Robet Mueller, consilierul special care conduce ancheta privind interferenta rusa in alegerile din 2016 si posibil colaborare dintre Moscova si echipa de campanie a lui Trump.

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta pentru New York Times, Donald Trump l-a criticat dur pe secretarul sau al Justitiei, Jeff Sessions, din cauza modului in care a gestionat amestecul rus in alegerile prezidentiale americane.