Teroristii autori ai atentatelor de la Paris si Bruxelles au ascuns armele folosite in aceste atacuri intr-o scoala din provincia Limburg (estul Belgiei), releva un document oficial al autoritatilor belgiene, transmite agentia EFE.

Potrivit documentului aparut vineri in presa belgiana, in calculatorul jihadistului belgiano-marocan Salah Abdeslam, unul dintre teroristii care au actionat la Paris, a fost gasit un plan scris de mana si in care este mentionata cladirea unei scoli din Meulenberg, un cartier din localitatea Houthalen-Helchteren si care mai este cunoscut si ca "Molenbeek-ul din Limburg", aluzie la cartierul rau famat din Bruxelles.

Concluzia investigatiei este ca respectiva scoala si, mai ales, un garaj al acelui edificiu au servit drept loc de depozitare a armelor, scrie Agerpres.

Conform aceluiasi document, pe 11 iunie 2016 politia a efectuat o perchezitie acolo, dar nu a gasit nimic suspect, insa exista indicii ca armele au fost mutate in alta parte inaintea atentatelor.

Investigatia mai releva ca un fost administrator al unui centru sportiv situat in apropierea scolii avea legaturi cu teroristii, in special cu Mohamed Abrini, 'barbatul cu palarie' care a reusit sa fuga dupa atacul de la aeroportul din Bruxelles. Acel administrator a murit ulterior in Siria, unde a plecat pentru a se alatura combatantilor gruparii Statul Islamic.