Principalul organ de propaganda al Coreei de Nord arata imagini cu un portavion si cu un bombardier american in flacari, scrie agentia sud-coreeana de stiri Yonhap.

Propangand nord-coreeanaFoto: Captura YouTube

Uriminzokkiri TV a prezentat un videoclip de 170 de secunde cu ceea ce pare a fi portavionul american USS Carl Vinson cuprins de flacari dupa ce a fost luat in vizorul armelor comuniste.

Portavocea pentru internet a regimului de la Phenian afirma ca un cutit va strapunge gatul portavionului in timp ce bombardierul strategic B-1B va cadea din cer dupa o grindina de foc.

Uriminzokkiri afirma dupa aceea ce exercitiile militare comune Coreea de Sud - SUA care au loc in peninsula au abandonat orice pretext de a fi o operatiune defensiva si reprezinta o declaratie expresa de asasinare a conducerii Coreii de Nord. Iar acest lucru nu poate fi privit decat ca o declaratie de razboi.

Coreea de Nord considera toate exercitiile comune ale Seulului cu Washingtonul drept o repetitie pentru invadarea sa si a amenintat in mai multe randuri ca astfel de provocari nu pot duce dacat la anihilarea Statelor Unite.