Presedintele Donald Trump se arata ingrijorat de actele de vandalism care au vizat cel putin doua cimitire evreiesti in ultima saptamana si condamna asemenea actiuni antisemite sau motivate de ura. Reactia presedintelui american vine dupa ce aproximativ 500 de pietre funerare au fost avariate intr-un cimitir evreiesc din Philadelphia, transmite Reuters, citata de News.ro.

"Presedintele continua sa fie extrem de dezamagit si ingrijorat de aceste acte de vandalism asupra unor cimitire evreiesti. Presedintele continua sa condamne in cei mai duri termeni aceste atacuri si alte forme de actiuni motivate de ura sau antisemite", a declarat purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Sean Spicer.

Autoritatile americane cauta mai multi suspecti, acuzati ca au vandalizat aproximativ 500 de pietre funerare intr-un cimitir evreiesc din Philadelphia. Acest incident are loc la doar o saptamana de la vandalizarea unui cimitir evreiesc din apropiere de metropola St. Louis.

Numarul mare de pietre funerare rasturnate ii face pe cei mai multi localnici sa creada ca este vorba de un atac premeditat asupra cimitirului evreiesc Muntele Carmel.

Primarul Jim Kenney a denuntat acest atac, precizand ca "gandurile mele se indreapta catre acele familii care au descoperit ca pietrele funerare ale celor dragi au fost rasturnate... ura nu este permisa in Philadelphia".

Mii de dolari s-au strans pana in acest moment pentru reconditionarea pietrelor funerare, in vreme ce o persoana ofera 13.000 de dolari pentru orice informatii care vor duce la prinderea suspectilor.

Intre timp, sase centre comunitare evreiesti au fost vizate de amenintari cu bomba doar pe coasta estica, inclusiv un centru din Philadelphia.