Departamentele americane pentru Securitate Interna si de Stat au anuntat sambata ca vor permite tuturor detinatorilor de vize valide sa intre in Statele Unite, pentru a se conforma astfel hotararii unui judecator federal din Seattle care a blocat decretul antiimigratie al presedintelui Donald Trump vizand sapte tari musulmane, relateaza agentiile Reuters si Associated Press, citate de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Departamentul Justitiei intentioneaza sa emita un ordin de urgenta care sa blocheze decretul presedintelui cat mai repede posibil, a anuntat un purtator de cuvant al Departamentului pentru Securitate Interna citat de Reuters.

De asemenea, un oficial de la Departamentul de Stat a anuntat ca "am revenit asupra revocarii temporare a vizelor".

"Persoanele ale caror vize nu au fost fizic anulate pot, de acum, sa calatoreasca, daca aceasta viza este in perioada de valabilitate", a adaugat el.

Potrivit Associated Press, Departamentul de Stat a anuntat ca vizele a pana la 60.000 de persoane au fost "revocate provizoriu", in urma decretului lui Trump.

Cele doua departamente nu au suspendat aplicarea decretului presedintelui, avand in vedere ca administratia a anuntat ca va face apel impotriva hotararii judecatorului din Seattle, precizeaza AP.

Departamentul pentru Securitate Interna a anuntat ca a "suspendat toate actiunile" legate de implementarea decretului lui Trump.

Decretul blocat de judecatorul federal vineri interzice pe o perioada de 90 de zile intrarea in Statele Unite a cetatenilor din sapte tari cu populatie majoritar musulmana - Libia, Somalia, Iran, Irak, Siria, Yemen si Sudan. El suspenda totodata intrarea pe teritoriul american, pentru o perioada de patru luni, a refugiasilor.

Trump reactioneaza pe Twitter: "Decizia acestui asa-zis judecator e ridicola si va fi anulata"

Presedintele american Donald Trump promite sa anuleze decizia unui judecator din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea in Statele Unite a refugiatilor si cetatenilor a sapte state cu populatie majoritar musulmana, scrie Reuters, citata de Agerpres.

"Opinia acestui asa-zis judecator, care submineaza aplicarea legii in tara noastra, este ridicola si va fi anulata", a scris Trump pe contul sau de Twitter.