Autoritatile de la Chisinau au luat act cu consternare de decizia recenta a liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, de a numi un "reprezentant plenipotentiar" al Transnistriei in Federatia Rusa si de a deschide o "reprezentanta a Transnistriei" la Moscova, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE), citat deRadio Chisinau.

Ministerul calificaacest act drept unul ilegal si nelegitim, avand in vedere ca acesta contravine atat Constitutiei Republicii Moldova, cat si principiilor si normelor de drept international general acceptate.

Chisinaul se asteapta ca autoritatile ruse sa nu dea curs demersului administratiei de la Tiraspol, confirmand astfel angajamentul pe care si l-au asumat de a respecta principiul suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii, consfintit prin Tratatul de prietenie si cooperare dintre Republica Moldova si Federatia Rusa, potrivit comunicatului.

Aflat in vizita la Moscova, liderul administratiei separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a inaugurat joi o reprezentanta permanenta a Transnistriei in capitala Federatiei Ruse, a transmisRadio Chisinau.

Reprezentanta va fi condusa de Aleksandr Karaman. Acesta a devenit in 1991 primul asa-zis "vicepresedinte" al Transnistriei, functie pe care a ocupat-o pana in 2001. Din 2002 pana in 2011 a mai fost "reprezentant plenipotentiar" in Rusia si Belarus al liderului de atunci a administratiei de la Tiraspol, Igor Smirnov.