Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat marti ca si-a schimbat opinia privind folosirea torturii, pe care promisese, in timpul campaniei electorale, sa o restabileasca, transmite AFP, citata de Agerpres.

Tortura, interzisa sub administratia lui Barack Obama, "nu va face atat diferenta contrar la ceea ce cred multi oameni", a declarat Trump, in timpul unei intalniri cu redactia New York Times.

Miliardarul a explicat ca si-a schimbat opinia referitoare la tortura din timpul interogatoriilor, inclusiv cea privind simularea inecului, dupa ce a discutat cu generalul de marina in rezerva James Mattis, pe care intentioneaza "foarte serios" sa-l numeasca in fruntea Pentagonului.

Domnul Mattis "mi-a spus: "eu n-am gasit niciodata asta util"", a relatat Trump, adaugand ca acesta da mai multa valoare castigarii increderii suspectilor si recompensei pentru colaborare.

Viitorul presedinte a explicat ca a fost "foarte impresionat de raspunsul" generalului de 66 de ani cand acesta i-a spus: "dati-mi un pachet de tigari si doua beri si voi face mai bine decat asta".

Generalul James Mattis, cunoscut pentru stilul sau direct de a vorbi si neincrederea sa fata de Iran, este foarte apreciat la Washington, noteaza AFP, care adauga ca numirea sa de catre Senat nu ar trebui sa puna probleme.

"Cred ca este timpul sa fie un general", a afirmat marti Donald Trump.

Daca ar fi numit in fruntea Pentagonului, James Mattis ar fi al doilea general care va conduce apararea americana dupa generalul George Marshall, in 1950.