Un nou seism puternic s-a produs miercuri seara in centrul Italiei, avand magnitudinea de 6,3 grade, conform Centrului Seismologic Mediteranean European. Cu doua ore in urma, aceeasi regiune a fost zguduita de un cutremur de 5,4 grade.

Nou cutremur in ItaliaFoto: emsc-csem.org

UPDATE: Potrivit canalului Fox 5, oamenii au iesit din case si au inceput sa urle ca "a fost un cutremur foarte puternic, apocaliptic". Momentan, oamenii sunt iesiti in strada, iar furnizarea curentului electric a fost intrerupta.

UPDATE: Magnitudinea seismului a fost revizuita la 6 grade. Acesta a fost inregistrat la ora locala 21.18 (22.18, ora Romaniei).

Acest nou cutremur s-a produs la o adancime de 10 kilometri, epicentrul fiind localizat la 38 de kilometri nord-vest de localitatea Ascoli Piceno, 63 kilometri est de Perugia si 134 kilometri nord-est de capitala Roma.

Potrivit datelor colectate de EMSC, cutremurul a fost resimtit si in nordul si sudul tarii, precum si in Slovenia si Croatia.

Cu doua ore inainte, aceeasi zona din centrul Italiei a fost zguduita de un cutremurcare a avut, conform Institutului italian de seismologie, magnitudinea de 5,4 grade. In urma acestuia, nu au fost raportate pagube sau victime.

Amintim ca pe 24 august anul acesta,orasul Amatrice din centrul Italiei a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter, in urma caruia au murit 295 de persoane, iar alte 4.500 de persoane au ramas fara locuinte.