Arseni Pavlov, zis Motorola, un comandant al rebelilor pro-rusi din Ucraina, a fost ucis duminica de explozia unei bombe la Donetk, transmite AFP citand ca surse autoritatile locale. Pavlov supravietuise in iunie unui alt atentat cu bomba, in aceeasi localitate din estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, "a violat armistitiul si ne-a declarat razboi", a afirmat liderul republicii populare autoproclamate Donetk, Aleksandr Zaharcenko, in prezenta jurnalistilor de la fata locului.

Duminica seara, imobilul unde s-a produs explozia era inconjurat de camioane militare, un blindat usor si circa 50 de oameni inarmati, relateaza AFP. Un soldat cu insemnele unitatii Sparta, comandate de Pavlov, a aratat ca bomba fusese amplasata in ascensor. Alaturi de comandantul "Motorola" a fost ucis si bodyguardul acestuia. Soldatul, care a refuzat sa-si spuna numele, a afirmat ca "este fie o operatiune a serviciile ucrainene, fie o lovitura a alor nostri".

Si alti comandanti rebeli au fost ucisi in circumstante neclare, reaminteste AFP. In 2015, liderul cazac Pavel Dremov a fost ucis de un autovehicul-capcana, iar Aleksandr Bednov, zis Batman si Alexei Mozgovoi au cazut in ambuscade.