Directorul de comunicare al Comitetului National Democrat (DNC), Luis Miranda, ar urma sa-si prezinte demisia marti in contextul scandalului piratarii e-mailurilor responsabililor partidului, care a iesit la iveala in timpul Conventiei democrate in care Hillary Clinton a fost investita candidata la presedintia SUA, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Publicarea e-mailurilor democratilor de catre WikiLeaks a declansat un scandal politic intern, dupa ce s-a dovedit ca responsabilii partidului au avut pareri putin favorabile despre principalul contracandidat al lui Hillary Clinton in alegerile primare interne, Bernie Sanders.

In acelasi timp, scandalul a capatat si implicatii diplomatice, dupa ce democratii au acuzat Rusia ca ar fi in spatele piratarii e-mailurilor pentru a-l favoriza pe candidatul republican la presedintie, Donald Trump, desi Moscova a infirmat imediat orice implicare in scurgerea de informatii si a cerut sa nu mai fie amestecata in campania electorala din SUA.

Publicarea e-mailurilor democrate a dus deja la demisia presedintei DNC, Debbie Wasserman Schultz.

Trei oficialitati din Comitetul National Democrat (DNC) au demisionat marti, in urma piratarii e-mailurilor responsabililor partidului, publicate neautorizat in timpul Conventiei in care Hillary Clinton a fost investita candidata la presedintia SUA din partea Partidului Democrat, transmite Reuters.

Cei trei demisionari sunt directorul general al DNC Amy Dacey, directorul de comunicare Luis Miranda si directorul financiar Brad Marshall. Anuntul a fost facut de presedinta interimara a DNC, Donna Brazile, care a preluat postul in urma primei demisii la varf din conducerea DNC, Debbie Wasserman Schultz, survenita saptamana trecuta, dupa ce s-a dovedit ca unele persoane din DNC si-au exprimat preferinta pentru Hillary Clinton in alegerile primare interne, in detrimentul contracandidatului Bernie Sanders.