Unul dintre tinerii ucisi in atacul comis vineri seara la Munchen avea 18 ani, iar familia acestuia ar proveni din Romania, a spus un prieten al acestuia, care a mers sambata sa ii aduca un omagiu la locul tragediei, scrie The Telegraph, citat de News.ro. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat sambata seara ca, pana in acest moment, nu sunt informatii care sa confirme prezenta vreunui cetatean roman printre victimele atacului din Munchen.

Noua persoane au fost ucise in atacul armat din MunchenFoto: Agerpres/AP

Shohel Chowdhury, un student in varsta de 19 ani, a mers sambata la locul atacului armat pentru a-i aduce un omagiu unui "vechi prieten" care a fost ucis.

"A fost colegul meu de clasa, jucam mereu fotbal, eram vecini. Ne-am intalnit saptamana trecuta", a declarat tanarul pentru The Telegraph.

El a mai spus ca prietenul sau, Gulliano, in varsta de 18 ani, a fost impuscat langa McDonalds.

"Era german, dar cred ca provenea dintr-o familie de romani. Era un tip simpatic, un tip normal. Nimeni nu avea nimic cu el. Auzi despre Nisa, auzi despre Paris si deodata se intampla si in orasul tau. Este McDonalds, unde mergi sa bei o cafea si sa te intalnesti cu prietenii. E o mare porcarie ce s-a intamplat", a mai spus tanarul.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis sambata seara ca, potrivit informatiilor detinute la acest moment, printre victimele atacului comis la Munchen nu se afla cetateni romani.

Centrala Ministerului Afacerilor Externe si Consulatul General al Romaniei la Munchen continua monitorizarea evolutiei evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen, precizeaza MAE.

"Reiteram ca in tot acest timp a fost mentinuta permanent legatura cu autoritatile locale competente iar, ca urmare a demersurilor intreprinse de catre oficiul consular pe langa acestea, pana la acest moment, nu avem informatii care sa confirme prezenta vreunui cetatean roman printre victime", anunta Ministerul Afacerilor Externe.

In urma atacului de vineri seara de la Munchen au fost ucisi noua oameni - patru in incinta restaurantului McDonalds si cinci in afara acestuia. Printre cele noua persoane se numara trei cetateni turci si trei etnici albanezi. Alte 27 de persoane au fost ranite in atac.