Un spectaculos incendiu a izbucnit luni noapte in mai multe blocuri turn rezidentiale din emiratul Ajman, in apropiere de Dubai, potrivit presei locale si a martorilor din Emiratele Arabe Unite (EAU), citati de agentia France Presse (AFP).

Incendiu in blocurile Ajman OneFoto: youtube.com

Focul a inceput intr-un bloc turn din complexul "Ajman One", care are 12 astfel de constructii, si s-a extins la cel putin inca un bloc turn, potrivit site-ul cotidianului "Gulf News daily". In primele ore ale dezastrului nu au fost raportate decese. Cu toate acestea, potrivit politiei din Ajman, o femeie insarcinata care suferea de dificultati respiratorii a fost internata in spital, in timp ce cinci raniti cu leziuni minore au fost tratati la fata locului, potrivit Agerpres.

Un localnic a declarat pentru AFP ca focul, izbucnit in apropiere de zona litorala a Golfului Persic, a fost intaratat de un vant puternic. Locuitorii din cladiri au fost evacuati de urgenta.

Mai multe incendii au lovit in ultima vreme constuctii foarte inalte din EAU, cel mai recent fiind cel dezlantuit in noaptea de Anul Nou 2016 intr-un hotel de lux din Dubai, aproape de cel mai inalt bloc turn din lume, Burj Khalifa, insa nu au fost inregistrate victime.