Papa Francisc a denuntat vineri, in timpul traditionalului Drum al Crucii la Colosseumul din Roma, "constiinta insensibila" a europenilor fata de migranti, noteaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marea Mediterana si Marea Egee "au devenit un cimitir insatiabil, o imagine a constiintei noastre insensibile si amortite", a afirmat papa, criticand inchiderea frontierelor cu care se confrunta afluxul de migranti si solicitanti de azil, in rugaciunea din Vinerea Mare a catolicilor.

El si-a reinnoit apelul catre tarile Uniunii Europene de a primi cu demnitate sutele de mii de solicitanti de azil si imigranti.

Printre altele, papa a condamnat cu toata forta pedofilia in randul clerului care, "in loc sa renunte la ambitii desarte, ii priveaza pe nevinovati de demnitatea lor".

Papa a condamnat de asemenea "violenta fara precedent" a militantilor islamisti, din Africa, Orientul Mijlociu pana in inima Europei, declarand ca adeptii religiilor ce comit acte de fundamentalism si terorism profaneaza numele lui Dumnezeu.

Masurile de securitate au fost mai ridicate decat de obicei la traditionala Via Crucis (Drumul Crucii), procesiunea anuala la lumina lumanarilor in jurul Colosseumului din Roma, in urma atacurilor de la Bruxelles care au ucis cel putin 31 de persoane. Intariri de politie au sosit din alte orase italiene, potrivit unor surse din securitate, noteaza Reuters.