Manifestatiile studentilor francezi impotriva unei reforme a dreptului muncii au degenerat joi in Franta in violente soldate cu circa 20 de arestari, scrie AFP.

La Paris si la Nantes, fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa tinerii, dintre care unii cagulati, care aruncau in ei cu diverse proiectile. In total, 24 de persoane au fost arestate in urma acestor proteste care au adunat mii de persoane.

Doua masini au fost incendiate in capitala in timp ce la Nantes a fost incendiat sau distrus mobilier urban. Incidente au fost raportate si la Rouen (nord-vest).

Politia a deschis o ancheta dupa difuzarea pe retele sociale a unei inregistrari video care arata un politist lovind cu pumnul un tanar.

Din martie, sute de mii de oameni s-au mobilizat impotriva acestei reforme care isi propune sa reduca somajul record (3,5 milioane de oameni, peste 10%).

Cu un an inainte de prezidentiale, teama de o fronda masiva a determinat guvernul socialist sa renunte la punctele cele mai controversate ale proiectului, de inspiratie liberala.