Presedintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru propunerile sale anti-refugiati, a preconizat vineri "deportarea" migrantilor economic si a persoanelor suspectate de terorism, denuntand ceea ce el numeste "esecul complet" al Uniunii Europene de a face fata acestei crize, relateaza AFP.

Milos ZemanFoto: Agerpres

"Uniunea Europeana a esuat complet in a gasi o rezolvare pentru criza refugiatilor", a afirmat Milos Zeman la o reuniune a social-democratilor in capitala Slovaciei, Bratislava.

"Singura solutie pentru rezolvarea crizei refugiatilor este deportarea migrantilor economic si a celor care sustin violenta pe criterii religioase, pe scurt, a celor care instiga la terorism", spune presedintele Cehiei.

Cehia intampina "toti migrantii care doresc sa se integreze, dar migrantii musulmani sunt imposibil de integrat si de asimilat in cultura europeana", a adaugat Milos Zeman.

"Corectitudinea politica este sinonima cu minciuna", este de parere liderul ceh.

Liderul de stanga al Cehiei nu este la prima declaratie impotriva valului de migranti ajunsi in Europa. Printre altele, el a participat anul trecut inclusiv la un miting impotriva refugiatilor, organizat de Miscarea xenofoba Blocul impotriva islamului.