Candidatul republican la presedintie Donald Trump vrea sa reintroduca simularea inecului, o metoda controversata de interogare considerata tortura de catre aparatorii drepturilor omului, dupa ce a indemnat, anterior, la o inregistrare a musulmanilor in intreaga tara, relateaza Deutsche Welle online, citat de Mediafax.

Trump a declansat o noua controversa, dupa ce a promovat duminica, intr-un interviu pentru postul ABC News, folosirea simularii inecului in interogarea "suspectilor de terorism".

CIA a folosit simularea inecului pentru a interoga cel putin trei persoane arestate in legatura cu atacurile teroriste din Statele Unite de la 11 septembrie 2001. "As aduce-o inapoi", a declarat candidatul la investitura republicana in vederea scrutinului prezidential din noiembrie 2016. "Eu cred ca simularea inecului este nimic in comparatie cu ceea ce ne fac ei noua, ceea ce i-au facut lui James Foley, cand i-au taiat capul", a spus Trump.

"E cu totul altceva si as aduce, absolut, inapoi interogarea si interogarea in forta", a subliniat el.

Comentarii controversate

Trump si-a atras o adevarata furtuna de critici dupa ce a cerut un registru national pentru musulmani. El nu si-a retractat cuvintele in interviul de duminica si a spus ca vrea o baza de date cu refugiatii sirieni care intra pe teritoriul Statelor Unite, ca masura de protectie fata de "cel mai mare cal troian din toate timpurile".

El a mai declarat ca nu vrea sa inchida moschei. "Nu vreau sa inchid moschei. Vreau sa supraveghez moschei", a subliniat Trump. In pofida comentariilor controversate pe care le face, popularitatea sa in randul alegatorilor nu scade. Potrivit ultimului sondaj Washington Post/ABC News, Trump se claseaza in fruntea contracandidatilor republicani, cu 32% din intentiile de vot, si este urmat de chirurgul pensionar Ben Carson.

Aproximativ 47% dintre republicani considera ca magnatul in domeniul imobiliar este cel mai capabil in gestionarea economiei americane, amenintarii teroriste si imigratiei. Aceasta practica a fost interzisa de catre presedintele Barack Obama cand a venit la putere, in 2009.