Un al doilea tur de scrutin va avea loc pentru alegerea presedintelui Argentivei, o premiera in istoria tarii, pentru a-i departaja pe Daniel Scioli, candidatul de centru-stanga sustinut de presedinta in exercitiu Cristina Kirchner, si primarul conservator din Buenos Aires Mauricio Macri, anunta Agerpres, citand AFP.

Dupa numararea buletinelor de vot din 68% dintre sectii, Mauricio Macri conduce cu 36,15% din voturi, in fata lui Daniel Scioli cu 34,78%, o tendinta ce ar trebui sa se inverseze, doar 40% din voturi fiind luate in considerare in provincia Buenos Aires, fieful lui Scioli, care concentreaza 37% din electoratul tarii.

Al doilea tur va avea loc peste patru saptamani, pe 22 noiembrie.

Mauricio Macri progreseaza in intreaga tara in detrimentul Frontului pentru victorie (FPV), coalitia de stanga la putere din 2003.

Ultimele sondaje cu o saptamana inainte de alegeri anuntau un avans de circa 10 puncte in favoarea lui Scioli asupra lui Macri.

Rezultatele oficiale difuzate in noaptea de duminica spre luni il plasau pe a treia pozitie (21,14%) pe deputatul Sergio Massa, disident kirchnerist, in fata candidatei de stanga Margarita Stolbizer (3,4%), a trotkistului Nicolas Del Cano (2,7%) si peronistului Adolfo Rodriguez Saa (1,8%).