Unul dintre cei doi atacatori sinucigasi care au comis atentatul din 10 octombrie din centrul Ankarei a fost identificat, insa numele sau nu a fost facut public pentru a evita panica, a anuntat premierul turc Ahmet Davutoglu. De asemenea, 4 suspecti de implicare in organizarea atentatului au fost inculpati duminica seara de justitia turca si inchisi, a relatat agentia de presa turca Anatolia, citata de AFP. Dublul atentat sinucigas comis pe 10 octombrie in apropierea garii centrale din Ankara s-a soldat cu moartea a 102 presoane, fiind cel mai sangeros din istoria Turciei.

Cei patru suspecti inculpati duminica, a caror identitate nu a fost, de asemenea, dezvaluita, sunt acuzati de "fabricarea de explozibil cu intentia de a ucide" si de "tentativa de rasturnare a ordinii constitutionale".

Procuratura din Ankara a emis mandate de arestare pe numele a inca noua persoane suspectate de implicare in atacuri.

Autoritatile din Turcia au anuntat ca gruparea Statul Islamic este principalul suspect pentru comiterea dublului atentat sinucigas, care a vizat un mars al pacii, organizat de opozitia de stanga si de cateva ONG-uri pentru a cere incetarea conflictului dintre PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) si statul turc.

Presa turca a scris ca politia suspecteaza doi tineri din orasul Adiyaman, din sudul tarii, ca ar fi responsabili pentru producerea atacului. De altfel, in orasul Adiyaman activeaza o celula a retelei teroriste Statul Islamic. Unul dintre cei doi kamikaze ar fi fost Yunus Emre Alagoz, membru al unei celule a retelei teroriste Stat Islamic activa in orasul Adiyaman si fratele lui Seyh Abdurrahman Alagoz, autorul unui atac sinucigas comis in orasul Suruc pe 20 iulie si soldat cu 33 de morti.