Nava-cargo El Faro, disparuta de cateva zile in Oceanul Atlantic, probabil s-a scufundat, anunta Paza de Coasta americana, dupa gasirea unor echipamente de urgenta si a unor resturi umane, informeaza CNN, citata de Mediafax.

"Operatiunile de cautare a navei au fost oprite", a declarat capitanul Mark Fedor, purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta americane. "Paza de Coasta suspecteaza ca nava El Faro s-a scufundat", a spus oficialul american.

"Cautarea celor 33 de membri ai echipajului continua in Marea Caraibelor", a subliniat Fedor. Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico).

La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetateni americani si cinci polonezi. Ultima data, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat ca erau conditii de furtuna si o mare agitata.

In plus, nava plutea in deriva din cauza unor probleme la motor. Autoritatile americane au trimis doua avioane C-130 pentru localizarea navei El Faro.

Nava a disparut intr-o zona afectata de Uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vant de peste 200 de km/h in Arhipelagul Bahamas.