Donald Trump, favoritul republican pentru cursa spre prezidentialele din SUA de anul viitor, a spus duminica intr-un interviu ca “un segment larg” al contribuabililor americani vor avea impozit zero daca el castiga Casa Alba, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump are luni programata o conferinta de presa la New York pentru a-si prezenta politicile fiscale despre care a spus anterior ca vor oferi “o reducere majora pentru aproape toti cetatenii si corporatiile, in special cele in segmentul mediu sau inferior”.

Presat duminica, in cadrul interviului pentru CBS, cu intrebari despre cifrele exacte din planul sau, Trump a spus ca “va exista un segment larg din tara noastra ce va avea rata de impozitare zero, rata zero. Asta e ceva ce nu am spus nimanui pana acum”.

Candidatul republican a adaugat ca vorbeste despre “oameni din segmentul cu venituri mici ce ar trebui sa plateasca taxe, dar multi dintre ei nu o fac oricum”.

Spunand ca cei din clasa mijlocie “sunt pur si simplu decimati”, Trump a promis celor cu venituri medii o reducere substantiala de taxe in cadrul planului sau.

Intrebat pentru cine va creste taxele, miliardarul a spus ca pentru “unii foarte bogati. Unii oameni primesc deduceri necinstite, le vor fi marite taxele”.

Donald Trump, a atacat pe 23 august managerii fondurilor de investitiispunand ca acestia sunt "plimbatori de hartii", "ucigasi ce scapa de pedeapsa", pentru ca nu-si platesc cota corecta de impozite.