Europa "sta pe un butoi cu pulbere", dupa ce chiar liderii Uniunii Europene "au aprins fitilul", iar Ungaria reprezinta o tinta principala pentru islamisti, in conditiile in care pe teritoriul sau traieste a doua cea mai importanta comunitate de evrei din Europa, afirma, intr-un interviu pentru cotidianul MagyarIdok, Jozsef Horvath, un fost inalt oficial din serviciile secrete ungare, anunta Agerpres, citand agentia de stiri MTI.

''Europa este in ultimul ceas pentru a-si da seama ca trebuie sa-si apere granitele terestre si maritime. Sta pe un butoi cu pulbere si principalii lideri ai UE au aprins chiar ei fitilul. Manati de interese si obiective pe termen scurt, politicienii occidentali n-au avut curajul sa ia aceleasi decizii pe care premierul ungar a indraznit sa le ia'', a declarat Jozsef Horvath.

''Este un mare pericol daca sute de barbati adulti, in stare buna de sanatate, cu experienta de razboi, apar toti dintr-odata in Europa. Diferite retele ale crimei organizate au astfel acces la un mare numar de noi potentiali recruti. Acesta este un bun motiv pentru a crede ca Statul Islamic exploateaza criza imigrantilor'', a adaugat fostul oficial ungar, subliniind si ca verificarea gentilor si a bagajelor refugiatilor intrati pe teritoriul Uniunii Europene a fost, practic, imposibila.