Miliardarul norvegian Petter Stordalen, care si-a construit averea in domeniul hotelier, a oferit marti 5.000 de nopti de cazare in hotelurile din grupul sau pentru refugiatii care nu vor mai avea loc in structurile de primire traditionale, relateaza AFP.

"Oferim 5.000 de nopti refugiatilor care au nevoie", a scris pe contul sau de Twitter Petter Stordalen, proprietarul lantului scandinav Nordic Choice.

Drama refugiatilor sirieni sositi cu zecile de mii in Europa "preocupa pe absolut toata lumea", a explicat el pentru agentia norvegiana NTB, precizand ca va oferi de asemenea masa persoanelor gazduite in imobilele sale.

Agentia norvegiana pentru migratie (UDI) a transmis ca va analiza oferta omului de afaceri daca centrele de primire sunt depasite.

Norvegia a primit in cursul lunii august 2.313 solicitanti de azil, in majoritate sirieni, eritreeni si afgani, cel mai mare numar primit intr-o luna de dupa anii '90. Potrivit UDI, numarul azilantilor ar putea ajunge la 16.000 pana la finalul anului, fata de 11.480 in 2014.