Sefii de guverne din statele membre ale Initiativei Central Europene s-au intalnit marti, la Sofia, intr-o conferinta a organizatiei, aflata in acest moment sub presedintia bulgara, a anuntat agentia Novinite.com.

Premierul bulgar Sergei Stanisev a declarat ca prioritatile stabilite sub presedintia Bulgariei au deschis drumul reformelor care au loc in cadrul organizatiei. "Cooperarea dintre statele membre a dus la completarea cu succes a primului set de reforme din CEI", a afirmat seful executivului bulgar.

Agenda discutiilor cuprinde, printre altele, continuarea reformelor in cadrul Initiativei si dezvoltarea viitoare a organizatiei.

Initativa Central Europeana a fost infiintata in 1989 ca un forum interguvernamental consacrat cooperarii politice, economice si culturale intre statele membre, avand ca principal obiectiv sprijinirea tarilor in tranzitie de a se apropia de Uniunea Europeana. Organizatia are 18 state membre: Albania, Austria, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Republica Cehia, Ungaria, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.