Premierul britanic David Cameron sustine ca Europa trebuie sa ramana unita si sa mentina sanctiunile impotriva Rusiei, in pofida faptului ca acestea ar putea afecta blocul comunitar. Totodata, liderul de la Londra a indemnat Grupul celor Sapte natiuni industriale sa trimita Moscovei un mesaj dur privind situatia din Ucraina, relateaza Reuters.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

Declaratiile lui Cameron au fost facute la putin timp dupa ce presedintele american Barack Obama a afirmat ca in cadrul intalnirii G7 din Alpii Bavarezi se va discuta despre modalitati de a respinge agresiunea Rusiei in Ucraina, pe fondul unei noi cresteri a nivelului de violenta in regiune, observate de observatorii ONU care o pun pe seama separatistilor sustinuti de Moscova.

"Trebuie sa ne asiguram ca Europa ramane unita", le-a spus Cameron reporterilor dupa ce a ajuns la summit.

"Impunerea de sanctiuni unei tari are un impact asupra tuturor tarilor. (Insa - n.red.) Marea Britanie nu a lasat ca pozitia buna pe care o avem in serviciile financiare sa stea in calea luarii unui raspuns robust la agresiunea sprijinita de Rusia, si nu cred ca alte tari ar trebui sa lase ca acest lucru sa se intample", a mai afirmat Cameron.