Piatra de pe mormantul tatalui lui Hillary Clinton aflat intr-un cimitir din Pennsylvania (estul SUA) a fost rasturnata, la putin timp dupa ce Hillary si-a anuntat candidatura la presedintia tarii, a anuntat miercuri politia citata de AFP.

Un prieten al familiei Clinton, Paul McCloin, care are grija de mormantul lui Hugh Rodham din cimitirul de pe strada Washburn din Scranton, a descoperit marti ca piatra de pe mormant a fost rasturnata, a declarat inspectorul Glenn Thomas care a anuntat ca a fost deschisa o ancheta.

"Paul McCloin a spus ca incidentul a avut loc probabil marti, intre miezul zilei si orele 15:30, cand a fost descoperit", a adaugat inspectorul.

"Piatra nu a fost distrusa. Nu sunt graffiti. Se pare ca unul sau doi indivizi au impins-o dintr-un motiv oarecare", a mai spus Thomas. El a subliniat ca "acest incident coincide cu anuntul ca Hillary candideaza la presedintie".

Hillary Clinton, fost senator de New York si fost secretar de stat al presedintelui Barack Obama, a anuntat duminica pe Twitter ca va candida la alegerile prezidentiale din 2016. Pana in prezent, este singurul candidat democrat.

Nascut la Scranton, tatal lui Hillary Clinton, Hugh Rodham, a fost comerciant de textile. A murit in 1993, la varsta de 82 de ani.