Alianta Nord-Atlantica este "preocupata" de reizbucnirea confruntarilor armate in estul Ucrainei, afirma generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, somand Rusia sa inceteze alimentarea conflictului.

"Suntem preocupati de noile confruntari militare din Ucraina. Este esential ca toate partile sa se retraga in spatele liniei frontului in mod verificabil; Rusia trebuie sa inceteze alimentarea conflictului", a declarat Philip Breedlove pe Twitter, potrivit Mediafax.

Confruntarile militare au reizbucnit in estul Ucrainei, in pofida armistitiului aflat in vigoare din 15 februarie, sapte militari ucraineni fiind ucisi in ultimele 48 de ore in atacuri insurgente. Armata ucraineana si insurgentii separatisti se acuza reciproc de intensificarea atacurilor.

Insurgentii prorusi au anuntat ca au pierdut cel putin un combatant in ultimele 24 de ore.

"Insurgentii folosesc arme de foc si lansatoare de grenade; marti, s-au inregistrat doua atacuri in apropierea satului Piski", in regiunea Donetk, a spus Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, acuzand Rusia ca a mobilizat armament greu si trupe in zona de frontiera Belgorod. "La zece kilometri de frontiera au fost observate 50 de blindate ruse si 2.000 de militari", a precizat Lisenko.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum, potrivit estimarilor ONU, cu cel putin 6.100 de morti.