Centrala nucleara Emsland din Germania a fost inchisa temporar in urma unui incident de securitate, a anuntat vineri Ministerul Mediului din landul Saxonia Inferioara, precizand ca nu s-au inregistrat scurgeri radioactive, relateaza site-ul TheLocal.de, citat de Mediafax.

Dispozitivele de masurare au inregistrat o usoara crestere a nivelului de radiatii la centrala, iar operatorii RWE Power AG si E.On SE au decis sa inchida temporar centrala veche de 27 de ani, ca masura de precautie. Autoritatile au declansat o ancheta pe tema acestui incident. Ministerul nu a prezentat alte detalii si nici nu a precizat cand isi va relua activitatea centrala nucleara.

Centrala de 1.400 de megawati, situata in apropierea frontierei olandeze, a fost pusa in functiune in 1988. De atunci, produce aproximativ 11 miliarde de kWh de electricitate anual, asigurand alimentarea cu energie electrica a 3,5 milioane de locuinte, potrivit RWE.

Pe langa Emsland, in landul Saxonia Inferioara mai functioneaza centrala nucleara Grohnde, care a fost pusa in functiune in 1984. Centrala Emsland urmeaza sa fie inchisa permanent in 2022, in cadrul planului Germaniei de a renunta treptat la energia nucleara.