Politia a tras de trei ori asupra unui barbat care a atacat cu o maceta si un spray cu insecticid agentii insarcinati cu controlul pasagerilor pe aeroportul international din New Orleans, SUA, au anuntat sambata fortele de ordine, relateaza Agerpres.

Suspectul, Richard White, a lovit unul dintre un agenti cu o maceta, provocandu-i o rana la bratul drept, si a folosit sprayul cu insecticid asupra altor doi agenti, a precizat seriful Newell Normand.

Un politist a tras asupra suspectului de trei ori cand acesta incerca sa fuga, lovindu-l in piept, in fata si in coapsa. Agresorul a fost spitalizat.

Agentii Agentiei nationale pentru securitatea transporturilor (TSA) au fost atacati in timp de verificau legitimatiile de imbarcare, inainte ca pasagerii sa fie inregistrati.

Focurile de arma au produs panica printre persoanele prezente. Un glont a lovit bratul unui calator, iar alti doi pasageri au suferit rani minore.

"Nu stim daca acest individ se afla printre calatori. Avem suspiciuni ca nu", a spus seriful, adaugand ca nu se cunoaste motivatia barbatul, un sofer de taxi care nu avea antecedente grave.

Aflata la fata locului la momentul atacului, jurnalista Boston Globe Farah Stockman a descris scene de panica si a spus ca trupul lui Richard White era acoperit de sange.

"Oamenii au auzit focurile de arma. Toata lumea se ascundea in spatele scaunelor si al usilor. Trupuri acoperite de sange erau culcate la pamant", a publicat ea pe Twitter.

Situatia este "sub control si aeroportul este securizat", a declarat primarul din New Orleans, Mitch Landrieu, adaugand ca in prezent nu mai exista nicio amenintare pentru public.

"Agentii TSA si responsabilii aeroportului au reactionat rapid pentru a-l opri pe suspect si a securiza perimetrul", a mai spus el, precizand ca aeroportul se va redeschide sambata.

La randul lor, autoritatile aeroportuare au anuntat ca niciun zbor nu a fost anulat.