Doi membri ai agentiei responsabile de protectia presedintelui SUA Barack Obama sunt anchetati pentru un presupus accident de masina saptamana trecuta cand dupa o noapte de petrecere, au intrat intr-o bariera de la Casa Alba, a relatat miercuri The Washington Post, citat de agentia DPA.

Noul director al Secret Service, Joseph Clancy, a ordonat efectuarea unei anchete, a raportat ziarul american, potrivit Agerpres.

Agentii erau intr-o masina guvernamentala ce a lovit bariera de securitate de la Casa Alba la inceputul zilei de 4 martie. Ziarul citeaza un oficial neidentificat de la agentie afirmand ca accidentul a avut loc dupa ce agentii au consumat alcool la o petrecere in timpul noptii.

Ziarul a raportat ca unul dintre agentii implicati este un inalt responsabil al dispozitivului de securitate din jurul lui Obama. Unii ofiteri care au asistat la incident au vrut sa aresteze agentii si sa li se efectueze teste de alcoolemie, dar ei au fost lasati sa plece acasa, potrivit oficialului.

Biroul de presa al Casei Albe nu a raspuns la o cerere prin email miercuri noapte pentru a confirma incidentul.

Clancy a fost numit luna trecuta dupa ce a condus interimatul agentiei din octombrie.

Seful anterior al agentiei a demisionat dupa esecuri de securitate jenante, inclusiv un intrus ce a fost capabil sa sara gardul Casei Albe si sa intre in cladirea executivului, aminteste DPA.