O fotografie care il prezinta pe liderul miscarii anti-islam Pegida, Lutz Bachmann, cu o mica mustata si o peruca a la Adolf Hitler apare miercuri pe prima pagina a mai multor ziare germane, scrie AFP.

Lutz BachmannFoto: bild.de

UPDATE Lutz Bachmann si-a anuntat miercuri seara demisia. "Da, parasesc conducerea" miscarii, a declarat Bachmann pentru Bild.

Interogata de tabloidul Bild, Kathryn Oertel, purtator de cuvant al Pegida, a confirmat autenticitatea pozei, calificand-o insa drept "gluma".

Fotografia, potrivit Dresdner Morgenpost, un ziar din Dresda, fieful Pegida, ar fi fost realizata "in urma cu ceva timp" si postata pe pagina de Facebook a lui Lutz Bachmann.

Interogat de Bild, liderul Pegida, o miscare anti-islam si ostila imigrantilor, a explicat ca poza a fost facuta la "frizer", in perioada aparitiei versiunii audio a unei opere satirice la adresa lui Hitler, "Revine" a germanului Timur Vermes (2012).

Ziarele evoca si afirmatii care ar fi fost postate pe Facebook de Bachmann, un fost hot in varsta de 41 de ani, si in care acesta spune ca nu ar exista "refugiati reali de razboi".

Acesta ar fi afirmat ca refugiatii sunt "ticalosi" si "prosti".

Interogat de Bild asupra acestor propuneri, Lutz Bachmann a declarat: "nu comentam lucruri private".

Incepand cu 20 octombrie, numarul manifestantilor Pegida nu inceteaza sa creasca la Dresda, oras din fosta republica Democrata Germana unde traiesc putini straini.

Lunea trecuta, Pegida a renuntat la marsul de la Dresda din cauza unui "risc terorist concret" care l-ar fi vizat pe Lutz Bachmann.

Romania a fost recent scena unui scandal asemanator, cand primarul Constantei, Radu Mazare, a fost acuzat ca a adoptat un look asemanator cu Hitler. In urma scandalului, Mazare s-a tuns.