Premierul francez Manuel Valls a anuntat, marti, crearea "pana la finalul anului" a unor "zone distincte" in inchisorile tarii, pentru a-i izola pe detinutii jihadisti, transmite AFP.

"Inainte de finalul anului (...), monitorizarea detinutilor considerati drept radicalizati va fi organizata in zone distincte create in cadrul penitenciarelor", a declarat Valls de la tribuna Parlamentului francez.

De asemenea, el a anuntat ca dispozitivul francez in vederea introducerii unui sistem european privind schimbul de date ale pasagerilor aerieni europeni (PNR) va fi finalizat in septembrie 2015.

"In cursul anului, vom lansa si supravegherea deplasarilor aeriene ale persoanelor suspectate de activitati criminale", a spus el in cadrul discursului "Platforma de control franceza va fi operationala din septembrie 2015", a precizat el, poptrivit Agerpres.

Acest sistem asa-numit PNR (Passenger Name Record) este in prezent blocat in Parlamentul European.

Nu in ultimul rand, Valls le-a spus deputatilor francezi ca in fata amenintarii teroriste vor fi luate "masuri exceptionale", dar "niciodata masuri de exceptie" care pun in pericol statul de drept.

"Unei situatii exceptionale trebuie sa i se raspunda cu masuri exceptionale. Dar afirm cu aceeasi forta: niciodata masuri de exceptie care ar constitui o derogare de la principiul statului de drept si al valorilor", a mai spus Valls in fata deputatilor reuniti pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor de la Paris.