Spatiul aerian al Londrei a fost inchis pana la ora 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei), vineri, din cauza unei probleme informatice, a anuntat Organizatia europeana pentru securitatea navigatiei aeriene, Eurocontrol, potrivit AFP.

"Intreg spatiul aerian al Londrei este inchis din cauza unei pene informatice pana la ora 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei)", a anuntat Eurocontrol pe pagina sa de internet.

Serviciul britanic de control aerian, Nats, cu sediul la Swanwick (sud-estul Angliei), a confirmat ca defectiunea s-a produs la sistemele sale.

"Ne cerem scuze pentru orice intarziere, echipa noastra de interventie a fost mobilizata. Facem tot posibilul pentru remedierea problemei", a transmis Serviciul de control aerian, privatizat in 2001.

"Niciun zbor nu decoleaza in prezent de pe aeroporturile din Londra", potrivit site-ului flightradar24.com, prin care se poate consulta in timp real traficul aerian in lume.

In schimb, aterizarile continua, potrivit presei britanice.

UPDATE: Serviciul de control aerian britanic, Nats, a anuntat remedierea defectiunii informatice care a perturbat traficul aerian deasupra Londrei vineri dupa-amiaza, existand sperante privind o revenire la normal in cursul serii.

"Sistemul a fost restabilit si suntem pe punctul de a reveni la o situatie normala", a precizat serviciul de control aerian in jurul orei 18.30, ora Romaniei.