Armistitiul dintre rebeli armatei urainene si rebelii pro-rusi pare sa se respecte, joi dimineata, in timp ce presedintele Ucrainei Petro Porosenko a cerut Rusiei sa-si retraga trupele din estul separatist al Ucrainei, ceea ce ar conduce, spune el, la o pace durabila imediata, scrie AFP.

Doua zile de la intrarea in vigoare a unui acord de incetare a focului, cele doua parti inca spera sa inceapa retragerea de pe front a armelor grele pentru a crea o zona-tampon de 30 km in partea de est a Ucrainei, pentru a pune capat a opt luni de conflict

"Va rugam sa incetati focul. Va rugam, eliberati ostaticii. Va rugam, retrageti trupele de pe teritoriul meu", a cerut Petro Porosenko intr-o conferinta de presa la Sydney cu primul ministru australian Tony Abbott, care sprijina Ucraina in acest conflict.

"Va rugam sa inchideti frontiera. Si promit ca intr-o saptamana, doua sau trei vom avea pacea si stabilitatea in Ucraina. Este foarte simplu", a adaugat el.

Ucraina si Occidentul acuza Rusia de implicare in conflictul din estul acestei foste republici sovietice, care a facut peste 4.300 de morti in opt luni, potrivit ONU. Moscova neaga orice implicare.