Donbass Arena, stadionul echipei Sahtior Donetsk antrenata de Mircea Lucescu, a fost lovit de bombardamentele din estul Ucrainei, a anuntat clubul sambata, potrivit Reuters.

Donbass Arena, lovita de bombardamenteFoto: captura ecran

Nimeni nu a fost ranit in exploziile care au avut loc sambata dimineata.

Clubul si-a mutat sediul din Donetsk in Kiev, iar meciurile se joaca in Lvov, din cauza conflictelor din Donetsk.

Stadionul Donbass a gazduit o semi-finala a campionatului Euro 2012 si are o capacitate de 52.000 de locuri.

Pe de alta parte, trei civili, inclusiv un copil, au fost ucisi, sambata, in bombardamente efectuate in centrul orasului. Cei trei faceau parte din aceeasi familie.

Angela Merkel si presedintele ucrainean, Petro Porosenko au anuntat crearea, in curand, a unui fond special de 500 de milioane de euro pentru reconstruirea infrastructurii in regiunea Donbas, afectata de conflictul intre armata ucraineana si insurgentii prorusi, potrivit Mediafax.

"Ne amintim cu totii de Planul Marshall destinat Europei postbelice. Pot spune astazi ca acesta este Planul Merkel, destinat reconstruirii infrastructurii in Donbas", a spus Porosenko.

"A venit vremea ca pacea sa se instaureze in zona Donbas. Administratia ucraineana va face totul, in colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va intampla in detrimentul suveranitatii, integritatii teritoriale si independentei Ucrainei", a spus Porosenko.