Incetarea focului in Fasia Gaza, aflata in vigoare de la 11 august, va fi prelungita de comun acord cu 24 de ore, a anuntat luni, la Cairo, cu o ora inainte de expirarea armistitiului, un membru al delegatiei de negociatori palestinieni, potrivit Mediafax.

Israelienii si palestinienii "s-au pus de acord pentru prelungirea cu 24 de ore" a ultimei incetari a focului de cinci zile in enclava palestiniana, a anuntat, fara sa ofere mai multe detalii, un oficial palestinian de rang inalt care participa la negocierile indirecte dintre palestinieni si israelieni, desfasurate sub medierea Egiptului.

Un armistitiu precedent de 72 de ore a fost prelungit miercurea trecuta.

Cu trei ore inainte de expirarea armistitiului, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat ca armata israeliana va riposta "in forta" daca atacurile provenind din Fasia Gaza vor fi reluate.

In acelasi moment, un oficial de rang inalt al delegatiei palestiniene care negociaza la Cairo pentru un armistitiu de durata a dat asigurari ca o noua propunere egipteana de mediere a fost "primita cu multa flexibilitate de catre cele doua parti". "S-au facut progrese", a adaugat el, sub acoperirea anonimatului.