In timpul unei singure saptamani, in ultima luna, conform Consiliului institutiilor evreiesti din Franta, opt sinagogi au fost atacate, iar un supermarket si o farmacie au fost sparte si jefuite. Agresorii din suburbiile Parisului au cerut "moarte evreilor", anuntaThe Guardian.

In Germania, o sinagoga din Wuppertal a fost distrusa luna trecuta cu cocktailuri Molotov. Sustinatorii palestinienilor au distrus casa unui evreu din Frankfurt si au batut un militant pro-Israel din Hamburg.

In mai multe orase nemtesti, protestele pro-palestinienilor au inclus lozinci precum "Hamas, Hamas, evreii la gaz".

La nivelul Europei, organizatiile evreiesti pentru drepturile civile au observat o intensificare a incidentelor antiseminte proportionala cu escaladarea conflictului israeliano-palestinian.

Pe parcursul celor trei saptamani ale operatiunilor israeliene de la sfarsitul anului 2008, in Franta numai in Franta s-au inregistrat 66 de incidente antisemite, inclusiv asupra restaurantelor si sinagogilor.

"Acestea sunt cele mai grave infractiuni motivate de ura impotriva evreilor de dupa perioada nazista", a declarat Dietar Graumann, presedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania.

Nu doar liderii evreilor din Europa sunt alarmati. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat ca recentele incidente sunt "un atac la adresa libertatii si tolerantei statului democratic". Premierul francez Manuel Valls a catalogat actele antisemite drept "intolerabile".