Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen s-a intalnit joi cu premierul ucrainean Arseni Iatseniuk, ocazie cu care au discutat despre pasii comuni necesari pentru adancirea cooperarii dintre Ucraina si Alianta Nord-Atlantica, fiind accentuat sprijinul NATO acordat capacitatilor de aparare ale Kievului, in special in domeniile logisticii, sistemelor de control si comunicare si securitatii cibernetice, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul autoritatilor ucrainene.

"Arseni Iatseniuk si Anders Fogh Rasmussen au discutat pasii comuni care vizeaza sa continue aprofundarea cooperarii Ucrainei cu Alianta. A fost, in special, despre cooperarea in cadrul instrumentului planurilor anuale nationale si utilizarea noilor fonduri stabilite de NATO pentru a sprijini capacitatile de aparare ale Ucrainei in domeniul logisticii, sistemelor de control si comunicare, securitate cibernetica, precum si adaptarea sociala a personalului militar scos in rezerva", se arata in comunicatul Kievului.

Premierul ucrainean si seful NATO au subliniat importanta adoptarii de masuri aditionale pentru a raspunde la situatia din Ucraina, pe baza rezultatelor urmatorului summit al Aliantei, care va avea loc in 4-5 septembrie in Marea Britanie, mai arata autoritatile ucrainene.

Reuters precizeaza ca in cadrul intalnirii nu pare sa fi fost discutat subiectul unui ajutor armat acordat Ucrainei.

Rasmussen a sosit la Kiev pentru discutii cu autoritatile ucrainene dupa ce Alianta Nord-Atlantica a anuntat ca Rusia a masat 20.000 de trupe in apropiere de granita cu Ucraina si a avertizat ca Moscova ar putea planui o invazie terestra in sprijinul separatistilor pro-rusi.