Confruntari violente au izbucnit joi seara in Ierusalimul de Est anexat si Cisiordania ocupata intre palestinieni si fortele de securitate ale Israelului, potrivit politiei israeliene si unor corespondenti de presa, produs Mediafax.

Zece manifestanti au fost arestati in apropierea Orasului Vechi al Ierusalimului, unde politisti au fost mobilizati masiv pentru Noaptea Destinului, una dintre cele mai importante date ale Ramadanului.

"Zeci de manifestanti arabi au aruncat cu pietre si petarde in directia fortelor de ordine, ranind doi politisti. Douazeci de suspecti au fost arestati", a anuntat pentru AFP Luba Samri, purtator de cuvant al politiei.

Zeci de mii de crestini palestinieni sunt asteptati in cursul noptii de joi spre vineri pe Esplanada Moscheelor, in Orasul Vechi, pentru Noaptea Destinului, care sarbatoreste transmiterea Coranului catre profetul Mahomed.

Mii de politisti au fost mobilizati in Ierusalimul de Est in vederea asigurarii securitatii in contextul ofensivei israeliene in Fasia Gaza.

In Cisiordania, peste 10.000 de manifestanti veniti de la Ramallah s-au reunit la Qalandia, un punct de trecere catre Ierusalim controlat de armata israeliana, a constatat un jurnalist al AFP.

Confruntari violente au izbucnit, iar sase palestinieni au fost raniti de tiruri israeliene, potrivit unor surse medicale palestiniene.

Totodata, 150 de manifestanti s-au adunat la Jaffa, in apropiere de Tel Aviv, pentru a protesta fata de ofensiva israeliana in Fasia Gaza, a constatat un jurnalist al AFP.