Statele Unite ale Americii au extins miercuri sanctiunile impotriva Rusiei pentru rolul sau in criza din Ucraina, inclusiv asupra gigantului petrolier rus Rosneft. Liderii europeni reuniti la summitul de la Bruxelles au decis inghetarea programelor desfasurate in Rusia de catre BEI si BERD, anunta AFP.Rusia a descris noile sanctiuni americane drept "scandaloase" si "total inacceptabile" si a promis sa raspunda cu masuri "dureroase". Presedintele american Barack Obama a declarat ca impunerea noilor sanctiuni impotriva Rusiei pentru implicarea din Ucraina demonstreaza ca autoritatile de la Moscova nu pot actiona cu impunitate in aceasta tara

UPDATE 02:45Vladimir Putin: "Fara nici o indoiala, aceste noi sanctiuni duc relatiile ruso-americane intr-un impas si cauzeaza un prejudiciu grav. Sunt convins ca aceste masuri vor afecta pe termen lung interesele statului si ale poporului american".

UPDATE 01:20Presedintele american Barack Obama a declarat ca impunerea noilor sanctiuni impotriva Rusiei pentru implicarea din Ucraina demonstreaza ca autoritatile de la Moscova nu pot actiona cu impunitate in aceasta tara.

"Asteptam ca liderii rusi sa-si dea seama ca actiunile lor au consecinte grave in Ucraina, inclusiv slabirea economiei rusesti si o izolare diplomatica tot mai mare", a declarat Obama in timpul unui discurs.

UPDATE 01:00 Rusia a descris noile sanctiuni americane drept "scandaloase" si "total inacceptabile" si a promis sa raspunda cu masuri "dureroase", a anuntat adjunctul ministrului de externe, Serghei Rybkov.

"Noua decizie a administratiei SUA de a introduce sanctiuni sub un pretext fals fata de un numar mare de entitati si persoane fizice din Rusia nu poate fi descrisa decat scandaloasa si inacceptabila", a declarat Rybkov, adaugand ca Moscova va lua masuri "care vor fi primite de Washington in mod dureros".

Statele Unite ale Americii au extins miercuri sanctiunile impotriva Rusiei pentru rolul sau in criza din Ucraina, inclusiv asupra gigantului petrolier rus Rosneft, anunta AFP.

Grupul petrolier, cu o influenta tot mai mare de cand este condus de un apropiat al presedintelui Vladimir Putin, Igor Sechin, va avea inghetate activele din SUA, iar intreprinderile americane nu sunt autorizate sa efectueze tranzactii cu aceasta companie.

Noua runda de sanctiuni, anuntata miercuri, vizeaza Gazprombank dar si autoritatile separatiste din Donetk si Lugansk.

Liderii europeni reuniti la summitul de la Bruxelles au decis inghetarea programelor desfasurate in Rusia de catre Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a afirmat o sursa diplomatica.