Presedintele francez Francois Hollande a declarat miercuri ca fostul lider de la Elysee, Nicolas Sarkozy, trebuie sa beneficieze, ca toata lumea, de "prezumtia de nevinovatie", dupa ce a fost pus sub acuzare pentru coruptie si trafic de influenta, transmite AFP.

Presedintele socialist a reamintit, de asemenea, de principiul "independentei justitiei", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Stephane Le Foll, dupa sedinta cabinetulul francez.

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare in noaptea de marti spre miercuri pentru coruptie, trafic de influenta si divulgarea secretului profesional, a anuntat parchetul national financiar din Franta, citat de AFP. Aceata decizie a intervenit dupa peste 15 ore de arest preventiv, o decizie fara precedent pentru un fost sef de stat.

Aceeasi masura a fost dispusa pentru avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, si pentru inaltul magistrat Gilbert Azibert. Nicolas Sarkozy nu este supus unui control judiciar, potrivit AFP.

Punerea sub acuzare indica faptul ca exista probe serioase si consistente care indica implicarea probabila a unui suspect intr-o infractiune.