Soacra lui Nicolas Sarkozy, Marisa Bruni Tedeschi, s-a declarat scandalizata de ceea ce ea considera drept o campanie ce vizeaza sa ii "taie picioarele" fostului presedinte francez pentru a-l impiedica sa revina la conducerea dreptei franceze, transmite AFP.

Nicolas SarkozyFoto: Agerpres/AP

Intr-un interviu acordat cotidianului italian La Stampa, publicat miercuri, mama Carlei Bruni apreciaza ca "adevaratul scandal este aceasta lovitura de teatru, modul si momentul ales pentru aceste acuzatii impotriva lui Nicolas".

"In mod ciudat, aceasta ancheta apare tocmai acum (...). Momentul ales exprima o dorinta de razbunare, fara sa se tina cont ca noi suntem pregatiti cu totii sa bagam mana in foc in privinta corectitudinii lui morale. Suntem cei mai apropiati de el, suntem scandalizati", a adaugat soacra italiana a fostului sef de stat francez inculpat pentru coruptie.

"Este momentul potrivit sa i se taie picioarele pentru totodeauna. Este evident ca cariera lui politica nu se va opri aici (...). Initiativa justitiei apare chiar in momentul in care se creeaza conditiile revenirii lui la conducerea UMP (dreapta franceza- n.red.)", a adaugat ea.

Nicolas Sarkozy a fost inculpat in noaptea de marti spre miercuri pentru coruptie si trafic de influenta active, o masura spectaculoasa care vine in momentul in care era asteptata o revenire a sa pe scena politica.

Coruptia si traficul de influenta sunt infractiuni pasibile de pedepse care pot merge pana la zece ani de inchisoare.

La originea acestui dosar, care-i creeaza noi probleme de ordin juridic lui Nicolas Sarkozy, se afla plasarea sa sub ascultare, in septembrie 2013, in ancheta cu privire la acuzatii - pana in prezent nesustinute cu probe - referitoare la finantarea din Libia, de catre fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale victorioase in alegerile prezientiale din 2007.