Germania a extins vineri drepturile de adoptie ale parintilor homosexuali, dupa ce camera superioara a parlamentului a adoptat o lege care-i permite noului partener al unui parinte gay sa devina tutorele legal al unui copil adoptat anterior, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Cuplurile de homosexuali din Germania isi pot uni destinele prin parteneriate civile, nu prin casatorii.

Desi le este interzis sa initieze adoptii, un cuplu de acelasi sex poate sa ia in ingrijire copiii biologici ai unuia dintre parteneri dintr-o casatorie heterosexuala. Un tribunal a decis anul trecut ca acest drept ar trebui sa se aplice si in cazul copiilor adoptati in casatorii anterioare.

Judecatorii au declarat ca daca legea va ramane neschimbata copii adoptati vor fi discriminati fata de fratii lor biologici si au decis o schimbare a legislatiei pana la 30 iunie a acestui an.

In baza schimbarii elaborate de guvernul de coalitie de centru-dreapta al cancelarului Angela Merkel, un nou partener gay va fi in masura sa aplice pentru a obtine drepturile de parinte asupra unui copil deja adoptat de celalalt partener.