Rusia a propus o solutie in disputa produsa de desfasurarea unor elemente de aparare antiracheta de catre SUA in Europa, dar Washingtonul nu doreste sa intre in contact cu Moscova, a declarat viceministrul rus al Apararii, Anatoli Antonov, citat miercuri de Interfax.

Antonov a declarat in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Rusia 24 ca "in cadrul negocierilor pe care noi si colegii din SUA le-am purtat la New York, in decembrie, am inaintat americanilor propuneri bune referitoare la cooperarea pe tema apararii antiracheta. Aceasta este cea mai arzatoare chestiune in relatiile Rusia-SUA, ca sa nu mai vorbim de Ucraina. Ii asteptam pe colegii nostri in februarie si asteptam inca sa continue negocierile, dar ei nu au mai ajuns. S-ar putea spune ca tacerea este raspunsul lor, iar daca este, putem sa-l acceptam", a spus Antonov.

El a aratat ca "am sugerat o solutie de iesire din aceasta disputa, luand in considerare preocuparile partii ruse si ale americanilor. Am fi ajuns la o intelegere si am fi mers mai departe".