Retailerul german Metro a anuntat joi ca si-a inchis temporar cele doua magazine de tip cash & carry din Crimeea, peninsula ucraineana recent anexata de Rusia, transmite Reuters.

"Cele doua magazine din Crimeea au fost inchise din motive interne. Intentionam sa le redeschidem saptamana viitoare", a declarat Olesya Olenytska, purtatoare de cuvant pentru Metro Cash & Carry Ucraina.

Compania a refuzat sa dea detalii cu privire la motivele luarii acestei masuri, insa analistii spun ca cel mai probabil Metro a inchis magazinele pentru a-si adapta operatiunile din Crimeea in conformitate cu legislatia rusa.

Si lantul american de fast-food McDonald's a anunat, saptamana trecuta, ca si-a suspendat activitatea in cele trei restaurante din Crimeea, pentru a "evalua posibilele implicatii regulatoare si de business" ale situatiei, dupa anexarea peninsulei ucrainene la Rusia.

Divizia ucraineana a Metro detine doua magazine in Crimeea - unul in Sevastopol si unul in Simferopol - dintr-un total de 33 in Ucraina. Divizia furnizeaza peste 90% din marfurile provenite de la producatorii, importatorii si distribuitorii ucraineni.